Equery EMS Therapie

EMS Therapie (Electrical Muscle Stimulation) is een niet-invasieve en innovatieve therapie voor paarden waarbij de natuurlijke neuromusculaire reactie van het lichaam wordt nagebootst door middel van elektrische stromen naar specifieke spieren.

Wat houdt EMS therapie in?

Tijdens een EMS Therapiesessie worden elektroden d.m.v. een deken strategisch op het lichaam van je paard geplaatst bovenop de spieren. Deze elektroden leveren zachte elektrische pulsen die de spieren aanzetten tot samentrekken en ontspannen. Deze samentrekkingen activeren verschillende spiervezels, zelfs de dieper gelegen spieren die niet gestimuleerd worden door traditionele oefeningen. Als gevolg hiervan ervaart je paard een meer alomvattende en gebalanceerde spiertraining.

Wat zijn de voordelen van EMS Therapie?

Verbeterde spierontwikkeling: EMS therapie helpt bij het ontwikkelen van (magere) spiermassa en het versterken van specifieke spiergroepen wat bijdraagt aan een verbeterde algehele spiertonus en balans.

Herstel van blessures: een waardevol hulpmiddel voor paarden die herstellen van blessures. Het helpt bij het stimuleren van bloedtoevoer naar geblesseerde gebieden, het verminderen van ontstekingen en het versnellen van het genezingsproces.

Vergroten van flexibiliteit en bewegingsbereik: de gerichte spiersamentrekkingen die EMS therapie bieden verbeteren de gewrichtsflexibiliteit en het bewegingsbereik wat leidt tot betere sportprestaties en een verminderd risico op blessures.

Pijnbeheer: EMS therapie activeert de afgifte van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam, wat verlichting biedt bij ongemak en het comfort en welzijn van het paard verbetert.

Verbeterde prestaties: Deze therapie draagt bij aan verbeterde sportprestaties door spiersymmetrie, kracht en uithoudingsvermogen te bevorderen. Sportpaarden in verschillende disciplines zoals dressuur, springen en eventing, kunnen profiteren van de prestatie bevorderende effecten van de therapie.

Efficiënte Workouts: EMS therapie biedt een effectievere training in een kortere tijd waardoor het een uitstekende optie is voor drukke trainingsschema’s.

Preventie van spieratrofie: paarden die langdurig rust hebben vanwege blessures, ziekte of andere redenen kunnen spieratrofie ervaren. EMS therapie voorkomt spierverlies tijdens perioden van verminderde activiteit.

The EquinePRO Clinic is proud to work with Equery EMS Technology.

nl_NL
Scroll naar boven
×

 

Hi!

Als je vragen hebt, kun je altijd een berichtje sturen! Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

× Whatsapp